Insändare

Publicerat i: Nyheter

Pust…stånk…stööön…Nu ska kärringen igång efter vintervilan. Hon ska få bättre flås och tänjas loss i alla stela leder….och jag pratar inte om Draken. Hon är fräschare än någonsin tack vare min fantastiska equiterapeut, Samanta Andersen. Det är 2"4 brädan som sitter uppe på, som behöver komma i form…..Ja, jag pratar om mig själv.

Nu börjar den, för mig, alltid så hektiska våren då jag vill mer än jag har tid till. Jag vill ge alla som hör av sig en chans att träna. Jag vill träna själv och jag vill jobba med planering av projekt och kurser. I skrivande stund ritar jag banor till några tävlingar som jag fått den stora äran att döma i vår. Då vi fått en ny regelbok i år så gäller det att tänka ett extra varv så att allt kommer med på banorna. Flera nya regler i år vilket jag tror gynnar westernridningen i allmänhet men WRAS i synnerhet. Jag blir glad av att reglerna som tillkommit i regelboken för 2016/17 visar att vi inom WRAS sätter hästarna först. Jag hoppas nu också att de motioner som förbundet fått sig tillhanda från vårt distrikt, ska klubbas igenom. De är bra för både hästar och kossor.

Det är en annan sak som upptar ganska mycket tid nu, både i telefon och under möten….organisationsremissen. WRAS har skickat ut ett förslag på en förändring av organisationen som inte är helt okontroversiell. Behöver vi en helt ny organisation? Dvs ska vi avskaffa distrikten och försöka få två personer att göra fem personers jobb? Det är svårt att helt kort berätta vad remissen går ut på här men den finns att läsa på WRAS hemsida. Jag själv är mycket fundersam…Jag tror inte att vi kan locka till oss fler medlemmar, där merparten är ungdomar bara genom att döpa om distrikt till region och sedan dra ner på antalet ideellt arbetande inom dessa regionerna. Vi har ännu inte sett en ekonomisk plan för hur mycket vi kommer att spara på det här så jag fortsätter att vara tveksam ett tag till…

Kanske krutet ska ligga på att arbeta med det som inte funkar – alla distrikt utom väst. Vi har trygga klubbar med väl fungerande styrelser i vårt distrikt och jag tror att vi kan vara en bra modell för hur WRAS ska få distrikten att fungera.

I år ska Draken och jag vara med i allsvenskan! Vi ska rida division 1 och på min lott hamnade Western Pleasure och Western Horsemanship. Hoppas bara jag kan göra rättvisa åt det här laget. Nåja…som jag alltid säger…Kan man inte rida bäst, kan man alltid vara snyggast! …och så beställde hon en ny slinky från USA….

Desperate Horsewives (namnet på vårt lag) består av några fantastiska tjejer. Pia Fresk, Mirja Bäckström, Lisbeth Jarnebrink, Yvonne Oscarson…och som katt bland hermelinerna kommer jag. Som reserv i vårt lag har vi fått med, den nyss VM-uttagna ungdomsryttaren, Filippa Rosborg Erlandsson och som grädde på moset en riktigt proffsig lagledare – Åsa Stigemyr. Detta känns huuuur bra som helst…och huuuur kul ska vi inte ha då? Kan inte vänta tills vi ska börja rida ihop….SNÖ FÖRSVINN FRÅN MIN BANA….. Fasen, jag har ju snudd på blåsippor under lönnen på framsidan men jag har en halv meter snö på banan…det är något lurt här!

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och börja rita på banorna till KbWR’s pingsttävlingar så tills vi hörs igen… Fika lugnt!                                 

 ”Blingela”