Välkommen till min lilla spalt. Här har jag fått en möjlighet att dämpa min skrivklåda och ja, tyvärr drabbar den er som väljer att läsa detta. Jag ska försöka att blanda mina egna tankar med lite av det som faktiskt händer därute i westernvärlden. Ni kommer att få ta del av både mina egna företeelser och andras och jag kan börja med att rapportera om ”drakskrället”. Draken är smeknamnet på min mycket bestämda och inte helt milda quarterdam. Hon heter ju egentligen Missin Catitsy men nästan alla kallar henne Draken. Hennes manliga sällskap hemma på gården på Kullen består av ”Magnus” (White Magic Bar) och Skalman/Sheldon alias Kangaruz. Hon är måttligt road av grabbarnas lekstuga i hagen och står mest och suckar åt dem. Draken skulle egentligen vara igångsatt för att tävlingssäsongen börjar så tidigt i år men tyvärr dras hon av en låsning i ryggen så hon får vänta lite till innan vi kör igång. Detta gör ingen drake gott, kan jag säga. Grinigare än nu har hon aldrig varit…hon vill jobba, jobba, jooobba…

 Vi har nu kommit en bit in på nya året… Det ser ut ungefär som det förra slutade – med regn!! Trots allt är de ljust när jag kommer hem från jobbet nu… finns visst hopp om liv… visserligen marint liv…men dock, liv. Vi har snart simhud mellan tårna och gälar och våra hästar tävlar under kategorin sjöhästar. AQHA kan då bli Aquatic Horse Association. WRAS blir Wet Riders All over Sweden. Lerinpackningar är väl bra men nooooog nu!!!

Apropå WRAS så har ju styrelsen i förbundet tagit fram en ny organisationsplan. Denna förväntas klubbas igenom vid årsmötet i april (del ett alltså). När det gäller en stadgeändring så krävs två årsmöten och det andra kommer man att lägga i oktober 2016. Blir detta genomdrivet så kommer vi att stå utan distriktsstyrelser. Bra eller dåligt? Ja, så länge de koordinatorer som då istället ska göra jobbet, har ork att jobba för sin region, så kommer vi nog inte att märka någon större skillnad. Problemet blir väl när (ursäkta mig, jag menar om..) en vald koordinator pga personliga skäl inte klarar att fullfölja sitt åtagande. Då kan nog FS (läs förbundsstyrelsen) få det ganska slitigt.

Det är ju tänkt att Sverige ska delas in i regioner. Det är då samma regioner som idag kallas distrikt. Två personer från varje region väljs att sköta tävlings och utbildningsbiten i varje region. De kommer att kallas koordinatorer. Dessa kommer i sin tur att ha egna möten över regiongränserna. De kommer att tas ut av FS valberedning för att det ska kunna vara möjligt för FS att sätta in en adjungerad utan att vänta på nytt årsmöte. En formell sak egentligen…

Roligt är att det sk ”ridskoleprojektet” i WRAS har slagit så väl ut. Av sex medverkande ridskolor så kommer fem att fortsätta med schemalagda ridlektioner i westernridning. Man har dessutom gjort en till omgång nu i vår. Förhoppningsvis genererar det fler unga medlemmar till WRAS.

Nya regelboken finns ute nu…High Chaparral har reklam i den och det är vi galet stolta över. Vi har också årets huvudsponsor vid HCHS med som annonsör i den – Sveland Djurförsäkringar. Känns lite högtidligt att bläddra i den och jag ska hålla den högt när jag dömer i sommar så att alla ser tydligt..hi hi.

Nu är det dags för årsmöte i vår härliga klubb och det är roligt att valberedningen har alla positioner tillsatta. Nu är det bara upp till stämman att rösta så att vi kan sätta full fart med 2016 års aktiviteter. Många roliga saker ligger framför oss…bland annat får ju HCWR en egen klubbstuga nu i april. Den kommer att ligga i anslutning till arenan ute på High Chaparral och det ska bli tokroligt att ställa i ordning den. Tokroligt kommer att bli att vi nu kan ha regelbundna träffar i stugan och tänk bara hörrni….vi raggar tag i en frys till alla goda bullar och kakor (Annette Albinsson, HCWR´s hovleverantör av bakverk…du läser detta va?) och sedan fixar vi en micro så att vi kan tina upp dessa godsaker. Sist men inte minst köper vi en kaffebryggare för från och med nu (april) gör vi gemensamt en panna kaffe till fikat!

Text och tankar av Ingela Ynghagen